Graag stel ik mij even aan u voor

Ik ben Mariska van Elburg, getrouwd en moeder van twee kinderen. Als moeder van twee kinderen met ASS, waaronder één met MCDD (Multi complexe ontwikkelingsstoornis), weet ik als geen ander wat een zoektocht het is om een balans te vinden tussen werk en zorg. Daarbij de verwachtingen van anderen en de uitleg die je veelal moet geven aan omgeving/instanties en organisaties.

Thuis benoemen we dat er altijd een tornado boven ons hangt. Hij komt eraan maar wanneer in welke kracht en wat van schade die aanricht weet niemand. Het is thuis eigenlijk nooit windstil, voor vele van jullie denk ik (h)erkenbaar. Een deurbel, telefoontje of onduidelijkheid vanuit de omgeving, kan de tornado zomaar van koers laten veranderen. En het hele gezin wordt getroffen. Het hoofd van een ouder/verzorger kan je in mijn optiek dan ook wel vergelijken met een satelliet/kompas. Het moet ontvangen/meten/voelen en altijd beschikbaar zijn en dit alles om de koers van de Tornado te beïnvloeden of de kracht ervan te laten verminderen. Want de tornado mag er zijn, we proberen hem zo goed mogelijk te omarmen.

Waarom deze naam

De naam ‘de razende tornado’ is dan ook zo ontstaan. De naam kenmerkt ook wel hoe ik persoonlijk ben. Het altijd twee stappen voor zijn, altijd een plan B hebben altijd creatief denken in hoe iets wel haalbaar is. Daarbij sta ik in mijn eigen kracht om de krachten van “de razende tornado” te weerstaan.

Vanuit die zoektocht en de visie ‘denken in mogelijkheden’, zocht ik zelf meer dan ooit naar de balans. Doen wat je leuk vindt, mensen helpen, mensen horen, mijzelf een kans gunnen maar vooral mensen laten ervaren wat autisme is in combinatie met de zorg thuis.

Liefs Mariska van Elburg

Informatie opvragen kan via het contactformulier