De razende tornado knuffel als ‘ankertje’/metafoor

Ik weet als geen ander dat je als ouder keer op keer zoekende bent naar oplossingen en/of hulpmiddelen. Ieder doet dat op zijn eigen manier, ieder krijgt een ander advies, ieder ervaart dit op zijn eigen manier. Zo kennen wij thuis de picto’s, de time timer, een zandloper en zo kan ik nog even doorgaan. Alles kan bijdrage op een bepaald moment en situatie.

Ook hebben we een periode in overleg met de school van ons zoontje een pluche hulphond meegegeven, dit om hem veiligheid te bieden. We hebben ook een rood klikarmbandje op school en thuis waarmee mijn zoon kan aangeven dat de prikkels te veel zijn. Dit betekent per direct geen prikkels toevoegen, ik wil weg uit deze situatie.

Je maakt hierover samen afspraken, stelt hiervan ook iedereen op de hoogte. Ons zoontje helpt het.

Een ankertje is dus niet meer dan een signaal wat je jezelf kan geven, de ander of elkaar. Je koppelt bijvoorbeeld je gedachte/gevoel aan een handeling (duim, wijsvinger op elkaar) of een voorwerp (hulphond).

Het gaat hierin vooral wederom om de herkenning vervolgens erkenning en het samen handelen!


Yes, de knuffel in in productie!

De razende knuffel is in productie, de razende tornado wordt niet zomaar een knuffel. Het wordt een knuffel de overal mee naar toe kan, die visueel iemand kan ondersteunen en die visueel uitleg gaat bieden aan de allerkleinste. Als ouder, juf, meester, ambulant begeleider kan je hem straks ook gaan gebruiken. De razende tornado knuffel heeft dus een missie! De laatste details zijn eind juli 2023 besproken en nu is het dan ook wachten tot het eerste exemplaar. Spannend….

Je maakt vooraf samen een koppeling waarom/wanneer en hoe je hem inzet.

De tornado mag er zijn, maar we omarmen hem samen en handelen samen.

Ik hoop dat de razende tornado straks een metafoor wordt, wat mensen gaan herkennen en omarmen.

Informatie opvragen kan via het contactformulier